Frasi Con Bontà, Ied Firenze Orari, Frase Di Ruskin I Grandi Artisti, Pantheon Parigi Interno, Santo Del 23 Ottobre, Istruttoria In Prima Istanza Significato, Contributi Per Associazioni Culturali 2020, Emoji Lucchetto Chiuso, Wikipedia Serie D 2018, " /> Frasi Con Bontà, Ied Firenze Orari, Frase Di Ruskin I Grandi Artisti, Pantheon Parigi Interno, Santo Del 23 Ottobre, Istruttoria In Prima Istanza Significato, Contributi Per Associazioni Culturali 2020, Emoji Lucchetto Chiuso, Wikipedia Serie D 2018, " />

INFERTILITA' BOLOGNA

DOTT.SSA BAFARO

28 nentor 1944

By: | Tags: | Comments: 0 | 9 Gennaio, 2021

Më saktë ata brohoritën atë ditë një klikë shqiptaro-jugosllave me në krye Enver Hoxhën, që u instalua në pushtet me projektin makabër të asgjësimit të lirisë së tyre kombëtare, pavarësisë së Shqipërisë dhe aneksimin e saj si Republikë e 7-të në Federatën e Sllavëve të Jugut, armiqve shekullorë të kombit shqiptar. Por Fronti Kombëtar përkrahet nga shumica e njerëzve me opinion liberal, në të gjithë vendin. Por si për të faktuar hipokrizinë dhe fallsitetin, mjerimin e tij sapo do vinte në pushtet në vitin 2013, Edi Rama do festonte më 29 nëntor ditën e çlirimit i rrethuar nga portrete të Enver Hoxhës, dhe do t’i shpërndante ato pamje me rrjetin e tij social FB personal në mbarë botën. E kishte edhe një mision politik, një pararendje. Shkresa mban numrin 32. Në këtë kontekst, është provuar se të deleguarit, komunistë serbo-malazez, shkruan programin e PKSH, pa iu referuar as dhe një herë Kosovës dhe çështjes shqiptare.Ata de facto vunë në krye të PKSH Miladin Popoviçin dhe emëruan rreth tij Enver Hoxhën dhe vasalët e tjerë. Mashtrimi i pestë për kandidatin numër një të listës së Frontit Demokratik të Shqipërisë për zgjedhjet e 2 dhjetorit 1945: “Qe një nga organizatorët e çquar të Konferencës së Pezës…” (Vetë Hoxha në plenumin e Beratit në 23-27 nëntor 1944 pohon se ishte Miladin Popoviçi personi nxitës dhe organizues i kësaj konference, madje edhe autor i fjalimit që aty mbajti Enveri). 28 dhe 29 nëntori, pavarësisht alternimeve të pushtetit dhe ndasive mbi Ditën e Çlirimit, këto dy data në kalendarin e festave shqiptare shënjojnë historinë e vendit që nga koha e Skënderbeut. Mbi si edhe në krah të këtij kryeartikulli, në qendër të kreut të faqes së parë, ishte vendosur si titulli më i dukshëm i atij edicioni grumbulli i fjalëve “Qeverija poloneze njohu Qeverinë Demokratike të Shqipërisë”. Programi i Reformës Agrare do të krijojë të tërë një klasë të re pronarësh katundarë, të cilët janë tani përkrahësit solidarë të Frontit Kombëtar”. Festa e pavarësimit dhe ajo e çlirimit këto çaste u shijuan prej krerëve komunistë si të qenë në Londër apo në Uashington. Në shekuj shqiptarët dhe serbët ishin përballur me dhjetra e dhjetra herë. Në krye të faqes së parë po ashtu “Bashkimi” botonte një njoftim mbi praninë e shkrimtarit të njohur sovjetik, Ilia Ehremburg, në Tiranë. Por në rast se për datën e çlirimit debati përsëritet çdo nëntor mjerisht, ende sot e kësaj dite jo pak shqiptarë dhe në tërësi e majta shqiptare, nuk janë ndalur dhe nuk ndalen dot në një aspekt tjetër themelor të kësaj date. Ky mund të përcaktohet më mirë si një program laburist i moderuar, i mbështetur mbi barazinë shoqërore dhe reformën agrare. Nëse keni të afërm të lindur mes datës 7 prill 1939 deri më 28 nëntor 1944, lajmërojeni urgjent pasi ai mund të marrë lehtësisht shtetësinë italiane, për shkak se gjatë kësaj kohe Shqipëria ka qënë e pushtuar nga Italia dhe si rrjedhojë shtetasit e asaj kohe në vend quheshin italianë!? Qeveria provizore Shqiptare ka pasur suksese me rëndësi në rindërtimin e Shtetit Demokratik në Shqipëri. Liri e shtypit ka qenë dhe do të jetë një nga parimet themeltare të demokracisë sonë. Në bashkëpunim të ngushtë me këshilltarët e Titos dhe me zell dhe entuziazëm të veçantë, udhëheqja komuniste e Shqipërisë, do të përfundonte dhe do të firmoste me shpejtësi të rrufeshme, që në muajin dhjetor të vitit 1944, Traktatin e Bashkëpunimit dhe Ndihmës së dyanshme midis Tiranës dhe Beogradit, si kuader ligjore i paradhomë se bashkimit midis dy vëndeve. Në mënyrë të pamohueshme forcat partizane komuniste ishin dhe njësitë më të organizuara dhe më numerike në teatrin e luftës në Shqipëri. Në “Bashkimi” të 15 nëntorit 1945, e enjte, publikohet dukshëm titulli “Triumf i demokracisë në Jugosllavi”. 28 nëntor 1944, çlirimi i Shqipërisë nga Gjermania naziste. Në faqen e parë të “Bashkimit”, ngjyer me siluetën e kuqe të një shqiponje dykrerëshe, në ditën e njëzetë e tetë të muajit u vunë fjalët “28 e 29 nëntor, dy festat më të mbëdha të historisë t’onë kombëtare”. Learn how your comment data is processed. Në skajin e sipërm të faqes së parë, fort dukshëm veç me germa dy herë më të vogla se ato që njoftonin njohjen diplomatike sovjetike, thuhej: “Ora e fundit: Dhe Anglia dhe Sht.Bashkuara të Amerikës njohin qeverinë t’onë”. Ky numër hapet me editoriali­n me titull "Populli shqiptar feston ditën e 28 nëntorit". Gazeta “Bashkimi” hap e mbyll faqet me fjalën “demokratike” Të mërkurën, në 7 nëntor 1945, “Bashkimi” bënte të ditur, me një redaksionale, se qe dita e “28 vjetorit të Revolucionit Socialist” dhe se kjo nuk qe festë vetëm për popujt sovjetikë. 28 nëntor 1944 URDHER DITE Me rastin e festës së 28 Nëntorit përshëndes gjithë komandantët, komisarët, partizanët dhe partizanet e ushtrisë sonë heroike, të cilët për tre vjet rresht, pa marrë parasysh asgjë, me guxim dhe vetëmohim luftuan për të çliruar atdheun, për të shpëtuar popullin nga një robëri e … !Ah jo, prit:28 nëntor 1444(??? Gjyqi ushtarak i okupatorit e dënoi me vdekje në mungesë…” (Nuk ka asnjë gjyq ushtarak italian dhe vendim të tij për dënimin me vdekje të Enver Hoxhës. Në të vërtetë, në dokumentin e AVNOJ-it, në nëntor 1943, udhëheqja komuniste jugosllave, nuk ftoi fare përfaqësuesit e Kosovës dhe në kundërshtim me atë çka kishte premtuar, Kosovën e la si krahinë të Serbisë. Gjithnjë sipas një përkthimi të bërë nga punonjës të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Shqipërisë, po këtë ditë të 26 nëntorit agjencia e lajmeve Reuter në Londër përhapte për tërë botën këtë lajm: “Fushata elektorale shqiptare po zhvillohet tani fuqimisht, sipas korrespodentit të fletores “Daily Telegraph” në Shqipëri. B. Tito dhe Partia Komuniste e Jugosllavisë, themeluan me dy qëllime kryesore me të dërguarit e tyre në nëntor të vitit 1941 në Tiranë, për interesa të serbomadhisë, Partinë Komuniste të Shqipërisë. Në trajtimin e përkthimit me maqinë shkrimit në tekstin Anglisht si kjo, ne e gjejmë të kufizuar fasilitetin dhe shumë herësh nuk mund të priten gabimet e të lënuna jasht me përkthime. Tre ngjarjet me te medha te historise tone kane ndodhur pikerisht ne kete date. Në këto konsiderata të Edi Ramës, 26 vite më parë ka të verteta historike të pamohueshme. Shpjegon nota e Harry Fultz: “Lënja e kuptimit të fjalës “democratic” prej botimit të tekstit të notës së Shteteve të Bashkuara në gjuhën shqipe, dhe besoj se dhe Ju bashkoni me mua, e shtrembëron shumë kuptimin e kësaj fraze të posaçme dhe i epet popullit Shqiptarë një ide e gabuar mbi positën e Qeveris s’eme në këtë çështja me randësi. Në këtë letër, ndër të tjera, Enver Hoxha shkruan: “nga shoku Savo, na është sygjeruar ….. një hap tjetër përpara në lidhje me formimin e shteteve tona,d.m.th., në rast se shkohet sa më shpejt në bashkimin e dy popujve tanë”, dhe se vazhdon ai:”ky bashkim, s’ka asgjë formale, por ndihet thellë në zemrat e popullit tonë. Thuhet në të: “Nju Jork, 7 nëntor-Pakicat shqiptare që ndodhen në qytetet e ndryshme të Amerikës kanë dërguar në Uashington nga një përfaqësonjës. E si të mos e urreja. Termi “e drejta demokratike” është zëvëndësuar me “të drejtën ligjore”, sipas një koncepti totalitar ku ligji barasvlerësohet me demokracinë, çfarë nuk është e vërtetë. Madje Edi Rama, për t’i bërë karshillëk njëlloj si etërit e tij, ditës së pavarësisë dhe mbajtur gjallë si festë, i ka vendosur kësaj date mbrapa si mballomë edhe Natën e Bardhë. Madje, me llogjikën qesharake të largimit të gjermanit të fundit nga Shqipëria, kjo datë mund të ishte 2 apo 4 e më shumë dhjetor. “Por është Shqipërija Jugore”, deklaroi Sekretari, “që është vendlindja e Lëvizjes së Rezistencës dhe sqena e luftës më të rreptë kundra invandonjësit. Jacobs, Përfaqësuesi Amerikan”. Ka një influencë të fortë komuniste, por programi i përgjithshëm i Frontit nuk është posaçërisht komunist. 29 Nëntori 1944, Dita historike e Çlirimit të Shqipërisë. Ju sigurojmë gjithashtu se populli Shqiptar, ashtu si ka qenë i pari në luftë është dhe do të jetë kurdoheë në radhë të parë për të mbrojtur paqen dhe indipendencën dhe integritetin tokësor të vendit të tij…”. Që të mund të kthej përgjigjen nga ana e Qeveris s’eme do t’ju jem shumë mirënjohës, po të më dërgoni sa më shpejt që të jetë e mundur nga një kopje të instrumentave të traktateve ose marrëveshjeve që mund të jenë lidhur që nga data 7 prill 1939 nër mes Qeverive të ndryshme Shqiptare dhe Qeveris së Shteteve të Bashkuara t’Amerikës. Në mesnatën e 28 nëntorit 1944, pasi kishin hedhur në erë të gjitha urat e qytetit dhe kishin minuar depot e municioneve në lagjen “Perash”, gjermanët tentuan të hedhin në erë objekte të rëndësishme në qytet.Një pjesë e qytetarëve ishin larguar nga … Asokohe Edi Rama nuk kursente as të rënët për liri, ai shkruante se “gjaku i dëshmorëve është gjaku i rremë në themel të kolltuqeve …”. Titullohet “Katër vjetori i themelimit të Partisë Komuniste”. Keshtu mjerisht, më 28 nëntor të vitit 1994, shqiptarët festuan çlirimin, lirinë, të mashtruar si kurrë më parë në historinë e tyre dhe, duke mos e kuptuar shumë prej tyre se,pikërisht këtë datë, ata hynë në një pushtim të ri. Festimi i 28 nëntorit 1944 me Tiranë dhe, përveç Shkodrës, tërë territorin e Shqipërisë së lirë prej pushtuesve fashistë, mbetet në historinë tonë si një prej kulmimeve të mrekullive sugjestionuese që arrin të kryejë vepra çlirimtare dhe bashkëngjitur me të edhe të prapësive, demagogjia politike. Edi Rama, pinjoll i bllokmenëve hoxhist, 27 vite me parë thërriste dhe shkruante “Të sulmojmë bllokun”, “të nxjerrim jashtë ligjit PPSH”. – Pas mesnate të natës 28 nëntorit, plasje të tmerrshme tronditën Shkodrën. Para shumë vitesh në 9 maj të vitit 2000, kur drejtoja arkivin e filmit, u kam dhënë njerëzve të presidencës, me kërkesën e tyre për materiale filmike, një xhirim anglez të 28 Nëntorit 1944 për ta shfaqur në sallën e Kongreseve ku kujtohej përfundimi i Luftës së Dytë Botërore. “Kutia pa listë” qe e kandidatëve dhe e subjekteve politike jashtë Frontit, çfarë përfshinte edhe opozitën. Por ana tjetër, ana e zezë e medaljes së datës së 28 nëntorit 1944, pra datës së Çlirimit, është se kjo datë, jo që nuk do të shënonte çlirimin e vërtetë të shqiptarëve dhe Shqipërisë, por vetëm do të sillte zëvendësimin e pushtimit gjerman me specifikat e tij me pushtimin serb, jugosllav shumë herë më të rrezikshëm për vet ezkistencën e kombit shqiptar, si dhe vendosjen e diktaturës 46 vjeçare më të egër, më moniste, si pushtimi i brendshëm më barbar, që shqiptarët kishin njohur në tërë historinë e tyre. Me t’i marë këto sigurime të kërkuara do të jetë gati të bëjë shkëmbimin e përfaqësonjësve diplomatikë. Në 18 nëntor 1945 “Bashkimi” ka botuar fjalimin një dite më parë të Enver Hoxhës me rastin e përvjetorit të çlirimit të kryeqytetit. “Sot përkulemi me nderimin më të thellë para simbolit tonë kombëtar, flamurit të Kastriotëve që u ngrit për herë të parë në kështjellën e tyre më 28 nëntor 1944… 1444”, tha Basha. Në njërën anë, është e vërtetë se, në raport me pushtimin gjerman, ne u çliruam pasi gjermanët, në humbje e sipër të luftës, u tërhoqën nga Shqipëria në nëntor të vitit 1944 dhe ne shqiptarët dolëm nga Lufta e Dytë Botërore të renditur në anën e aleatëve. E vërteta të detyron, thotë një fjalë latine, prandaj sot është në interes të çdo shqiptari, të raportit të tij me të vërtetën historike të kombit te vet të shtrojë pyetjen: A u çliruam vërtet ne shqiptarët, me datë 28 nëntor 1944? Aneksimi i Shqipërisë nga Federata Jugosllave, ishte akti i fundit i tragjedisë së madhe që Josif Broz Tito, PKSH dhe Enver Hoxha, po realizonte ndaj shqiptarëve. Sot në Shqipëri festohet 72-vjetori i çlirimit të vendit nga pushtimi fashist. Pesë ditë më vonë, iu zhvillua një proces hetimor... Pushkatohen 17 eksponentë që patën bashkëpunuar me pushtuesit, anglo-amerikanët nuk bëjnë asnjë protestë. Në horizont nuk ishte shfaqur ndonjë re kërcënuese diktature. Vijon biografia e zbukuruar e Enver Hoxhës: “Ndjenjat e tij antifashiste, antiitaliane dhe antizogiste kanë qenë të njohura që n’atë kohë ashtu si dëshmojnë artikujt e tij të shkruara në gazetat frënge me pseudonimin Lulo Malësori”. Traktatet dhe marrëveshjet ndërmjet Shteteve të Bashkuara dhe Shqipërisë jo vetëm që nuk përfshijnë detyrime kontraktuale të randa me karakter ose në dam të popullit shqiptar por janë në realitet konsistent me nji bazë për marrjen nga ana e Shqipërisë të nji vëndi me përgjegjësi në gjinin e familjes së kombeve. Sikundër i tillë do mbetet nderimi edhe për të gjithë ata që luftuan kundër pushtuesve për lirinë kombëtare dhe nuk u suallën gjatë luftës si kainë ndaj vëllezërve të tyre, nuk kryen akte terroriste, genocide dhe krime kundër njerzimit. (Tiranë, më 25 nëntor 2017), Burimi: http://shqiptarja.com/dossier/2711/28-29-n-ntori—39-45-festat-e-loja-e-enverit-me-fjal-n-demokraci–455671.html, http://shqiptarja.com/dossier/2711/28-29-n-ntor-1945-biografia-e-enver-hoxh-s-me-pes–g-njeshtra-455901.html. Komunistët stalinistë që ishin vendosur në tribunën e festimit me në krye Enver Hoxhën, një mesoburrë me pamje shumë të hijshme dhe buzëgaz, ndërsa përpara tyre bëhej një parakalim ushtarak e civil dhe në qiell fluturonin për t’i përshëndetur avionë luftarakë anglo-amerikanë, qenë futur në mes prej përfaqësuesve të misioneve ushtarake jo vetëm të Jugosllavisë apo Bashkimit Sovjetik, por mbi të gjitha të Britanisë së Madhe dhe të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. TPZ.al është një media online e pavarur. Të gjithë këta përfaqësonjës do t’i paraqitin Shtëpisë së Bardhë një memorandum për njohjen e Qeverisë Demokratike Shqiptare”. Observatori i Kujtesës. Ata, me ndihmën direkte të PKSH dhe Enver Hoxhës dhe shqiptarëve me origjinë nga Kosova, që u dërguan aty me mision si Fadil Hoxha etj, arritën të vendosin Kosovën nën vartësinë e PKJ, pavarësisht se Federata Jugosllave nuk ekzistonte. Por, në të gjitha këto luftra, serbët kishin patur ndihmën politike, ushtarake, financiare të perandorive më të mëdha të kohës, përveç Austro-Hungarisë. Të dy qeveritë, po në procesin e bashkimit të plotë të të dy vëndeve, firmosën një seri marrëveshjesh të tjera për bashkimin ekonomik, doganor, monetar. Në kontekstin e aneksimit të Shqipërisë, asgjësimit të pavarësisë së saj, në mbledhjen e Byrosë Politike, të dt. Në 14 nëntor 1945 në arkivin e Ministrisë së Punëve të Jashtme ndodhet edhe kjo shkresë tjetër e Enver Hoxhës: Kam nderin t’i përgjigjem notës së Zotnis s’uaj që më drejtuat më datë 12 nëntor 1945 në lidhje me njohjen e Qeverisë Demokratike të Shqipërisë dhe ju lutem të kini mirësinë t’i transmentoni Qeverisë se Zotnis s’uaj sa vijon: “Qeveria Demokratike e Shqipërisë e bazuar në parimet demokratike, të cilat Asambletë përfaqësonjëse të popullit i kanë konsakruar në ligjë, i ka mbrojtur dhe do t’i mbrojë këto parime me të gjitha forcat e saj pse këto janë të lidhura ngushtë me ekzistencën e vet. Enver Hoxha ishte në sukses të plotë. Në rast se disa nene në marrëveshjet ekzistente ndërmjet Shteteve të Bashkuara dhe Shqipërisë, ose vetë marrëveshje të veçanta, në opinionin e autoriteteve shqiptare lypin modifikim, pezullim deri në përfundim të marrëveshjeve të reja, ose dhanjen fund legalisht nga rrethanat ose për arësye tjera legjitime, kjo qeveri beson se të tilla hapa duhet të merren me pëlqim të përbashkët si rezultat negociatash ose lajmërimi në vend të nji veprimi të njianshëm repudimi. Prof. Dr. Muhamet SHATRI Fjala e rastit në shënimin e Ditës së Flamurit dhe 105 vjetorit të Pavarësisë se Shqipërisë, mbajtur më 26 nëntor 2017, në Qendrën Kulturore të Republikës së Kosovës në Malmë të Suedisë nga prof.dr.Muhamet Shatri. Ata, siç pohon dhe vet Tito, themeluan, udhëhoqën dhe urdhëruan këtë parti dhe njësitë e saj partizane, si parti dhe lëvizje jugosllave, gjatë gjithë luftës. Poshtë tij ja edhe emri i parë i tyre: Enver Hoxha. Juaji sinqerisht J.E. Ndërkaq kjo qeveri shpreson se ju keni me i shqyrtue kto instrumente të ndryshme, kopjet e të cilave kanë me u vue në dispozicion t’uajë aq shpejt sa të jet praktike, dhe mandej keni me dhanë nji përgjigje në nji kuptim favorabël ndërmjet Misionit Amerikan informal në Tiranë në rastin të për të volitshëm për ju”. Akuzohej si bashkëpunëtor i Gjon Lulash Destanishtës. Marr këtë rast të shfaq nderimet e mia të larta. Përsa i përket traktateve ose marrëveshjeve që mund të jenë lidhur në mes Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Shqipërisë para datës së 7 prillit 1939, referohemi letrës që ju kemi drejtuar më 13 nëntor 1945 me anën e të cilës ju kërkojmë të na dërgoni kopjet e instrumentave të këtyre traktateve ose marrëveshjeve për të shikuar brendinë e tyre me qenë se shumica e arshivave të Ministrisë Punve të Jashtme të Shqipërisë është djegur ose grabitur nga okupatori. Madje, autoritetet jugosllave me lejen e Hoxhës, do të instalonin në Shkodër, legalisht një seksion të shërbimit OZNA (sherbimit te fshehte jugosllav, para ardhjes se UDB) që vepronte e ushtronte terror njëlloj si në Kosovë, i pavarur dhe me autoritet të plotë kundër qytetarëve shqiptarë në mbarë veriun e vendit. Në këtë konferencë, Tito shpalli në letër Republikën Federative të Jugosllavisë dhe njësitë apo republiklat e saj. Veprimi që Ju paraqitni për të ndrequr kët gabim asht shumë i kënaqur dhe ju falenderoj për kët. Me ketë rast dua të shtojë këtu se, këto të vërteta historike nuk mund të mohohen, pavarësisht nga manipulimet dhe fallsifikimet monstruoze të luftës nga historianët hoxhistë, si rritja me disa herë i numrit të të rënëve, shpikja e betejave edhe të paqëna, stërfryrja e humbjeve të shkaktuara armikut etj etj. Shumica dërmuese e shqiptarëve, me aq sa mundësi ekonomike kishin, iu ngazëllyen edhe festës së vitit të ri 1945. Ishin urat e Bunës e Bahçallëkut, që hidheshin në erë nga vandalët e shekullit XX Nga Sali Onuzi, kolonel (R) Në fund të nëntorit 1944, pas Çlirimit të Tiranës, më 17 Nëntor Rishikimi ose mbarimi i një marrëveshjeje, në rast se kryhet në bazë të drejtësisë ndërkombëtare të zakonshme do të përfshinte natyrisht njoftjen a priori se marrëveshtja ekziston dhe asht tash në fuqi. Me sa di unë, pas mesnatës së 28 nëntorit 1944, armiku qe zhdukur nga e gjithë Shqipëria, d.m.th., dita e 29 nëntorit u gdhi duke qenë Shqipnija e çliruar. Që të përfitojë populli ynë me të vërtetë nga këto të drejta është e domosdoshme që mjetet materiale të pushtetit të mbeten gjithnjë në duart e masave të gjera të popullit punëtor, ashtu siç e prokllamoi dhe e sancionoi kryengritja popullore”. Mbetem me nderime të shquara….” Sipas një përkthimi jo zyrtar, në 22 nëntor 1945 Harry Fultz me shkresën Nr. Prandaj është shumë i rëndë mohimi i datës 29.11.1944, jeta e 28 mijë dëshmorëve. Ato nuk mund të mohohen as dhe nga fakti së ushtritë gjermane u tërhoqën vetë për qëllimet e tyre gjeo-strategjike, jo vetëm nga Shqipëria por edhe zona të tjera të rajonit. Sot, në tetë të mëngjezit… etj, etj”. Ndërkaq në 26 nëntor 1945 “Bashkimi” nëpërmjet titujve kryesorë në ballë të faqes së parë “Si ngrihet Shqipëria e Re”, bën të ditur se “Kryeministri u jep tapitë e tokave bujqve të Myzeqesë”. Të gjitha shkëmbimet tregtare bëheshin pothuaj ekskluzivisht me Beogradin. Dritare.net po ju sjell një video të rrallë, marrë nga British Universities Film&Video Council. – Ju njohim, por … Enver Hoxha u përgjigj Harry Fultzit të nesërmen, në 13 nëntor. Ai u arrestua më 23.2.1979 së bashku me të dënuar të... Nga Alma Liço | Facebook, 29 gusht 20 Urreva diellin. Është i drejtë dhe plotësisht i justifikuar, dhe mendoj unë i detyrueshëm, dënimi me ashpërsi i të gjitha qëndrimeve ç’njerëzore antikombëtare të klikës serbo-shqiptare që udhëhoqi luftën. Ai, në këtë dokument, kishte lenë të hapur mundësinë e pranimit në federatë të republikave të tjera, natyrisht pa cituar nominalisht Shqipërinë por duke vetkuptuar, para së gjithash, atë. Po këtë ditë të 1 dhjetorit agjencia Reuter, gjithnjë sipas përkthimit të bërë në MPJ, njoftonte: “Mbi Shqipërinë”, Londër, nga Ernest Bock. Po ashtu Ministria Botore kishte inaguruar ngritjen e urave të mëdha, kurse në Shkodër qe inaguruar spitali civil. Kurse fitoren e tyre më të madhe qe nga koha e Car Dushanit ndaj kombit shqiptar, fitoren e 28 nëntorit të vitit 1994, serbët e arritën jo me mbështetjen dhe ndërhyrjen direkte në anën e tyre të fuqive të mëdha, por e realizuan nëpërmjet shqiptarëve, kalit të trojës, lëvizjes jugosllave që themeluan dhe udhëhoqën në Shqipëri dhe Kosovë, me Enver Hoxhën dhe veglat e tyre ne Shqiperi, Fadil Hoxhen dhe vasalët e tjerë shqiptarë në Kosovë. Po në këtë linjë është edhe deklarata e Titos dhënë agjensisë AP, në vitin 1946, se, “Kosova dhe territoret e tjera shqiptare do t’i aneksohen Shqipërisë”. Nga këta 81.53 % votuan për kandidatët e Frontit në Asamblenë Federale dhe 18.17 për kutinë pa listë”. Petrit Vasili: Fashistizimi i ekonomisë përmes koncesioneve të ndëshkohet si tradhti kombëtare! Me këtë dhunë dhe terror të egër ndaj shqiptarëve, Tito me vasalin e tij Enver Hoxha, me ushtritë e tyre partizane do të vazhdonin të ecnin me vendosmëri në zbatimin e doktrinës së Çubrilloviçit në Kosovë, por në një farë varjanti te saj edhe në veriun e Shqipërisë.Ata manu militari do të zhduknin çdo pengesë në rrugën e aneksimit të plotë të Kosovës si krahinë e Republikës së Serbisë, si dhe për asgjësimin e pavarësisë dhe bashkimin e Shqipërisë me Federatën e Sllavëve të Jugut, si Republikë e shtatë e saj. Qeveritë e vendeve aleate kishin mirpritur dhe përshendetur që në fillim luftën e shqiptarëve kundër pushtuesve. Ne kujtojmë se një gjë e tillë është në përputhje të plotë me ligjet ndërkombëtare dhe me rrethanat e krijuara pas kësaj lufte të përbotshme anti fashiste. Kishin arritur të bindin zotërit e kësaj toke se nuk ekzistonte komb shqiptar. Pasi shkruhet se “Mësimet universitare i vazhdoi në fakultetet e Francës”, menjëherë shtohet: “Mungesa e bursës nuk e lejoi të mbarojë mësimet universitare”. Ndërsa të gjithe autorët e akteve të tilla, për krimet e tyre monstruoze, kanë përfunduar dhe do të perfundojnë aty ku dhe e kanë vendin, në koshin e plehrave të historisë. Ata nuk janë ndalur në të vërtetën më të pamohueshme historike, se 28 nëntori i vitit 1944 shënoi jo vetëm çlirimin nga një pushtim i huaj, me saktë largimin e një pushtuesi të huaj nga Shqipëria por dhe zëvendësimin e atij pushtimi me një pushtim tjetër të huaj dhe me një pushtim të brendshëm pasi, në fronin e pushtetit në Tiranë, u ul një klikë terroriste shqiptaro-sërbe me projekt kryesor zhdukjen e shtetit të pavarur të shqiptarëve. Demokratët, të ardhur në pushtet në vitin 1992 e deri më sot, janë përpjekur të mohojnë çdo gjë. Nga mesi i viteve 1800 e këtej, serbët i kishin fituar në tërësi të gjitha luftrat kundër shqiptarëve, kishin dalë në Durrës dhe pushtuar shumicën e territoreve tona, kishin kryer genocide dhe masakrat më të tmerrshme ndaj nesh. E datuar në fund të tekstit sërish 8 nëntor 1945, gjendet bashkëngjitur edhe një dokument tjetër, i cili thotë: “Qeveria Demokratike e Shqipërisë vendosi të lidhë marëdhënie diplomatike me Bashkimin Sovjetik. Traktatin e firmosi vetë Marshalli Tito. Kjo për shkak se gjatë kësaj kohe Shqipëria ka qënë e pushtuar nga Italia dhe si rrjedhojë shtetasit e asaj kohe në vend quheshin italianë. 28 Nentor 1443 rikthehet dhe ngren Gjergj Kastrioti Skenderbeu, flamurin ne Kruje; 28 Nentor 1912 ngren plaku i Vlores heroike Ismail Bej Qemali, flamurin ne Vlore dhe 28 Nentor 1944 largohet nazisti i fundit nga … Kishte fituar manovra e përdorimit të fjalës “demokraci”. Kjo njohje do të akordohet me kushte specifike…” Këtu vihet në dukje se një lëndë e posaçme mbi këtë vendim i është dhënë shtypit. Në të ajo quhet Parti e Punëtorëve dhe e Fshatarëve dhe se themelimi i saj “ishte një ngjarje e shënuar kjo për popullin t’onë, një e këthyer në historinë e këtij populli dhe një shtytje e madhe në rrugën e lirisë dhe të përparimit”. 28 nëntor 1944 dita e çlirimit të Shqipërisë. Dhe duket sikur ky imazh edhe […] Rilindja Demokratike. Data 28 nëntor 1944 mbahet si dita e çlirimit të Shqipërisë dhe, siç dihet, edhe sot vazhdon debati mbi saktësinë e datës së çlirimit, nëse kjo ka ndodhur me datë 28, për ç’ka ekzistojnë të gjitha provat se kjo ishte data e pranuar fillimisht. Kjo ishte grackë, prandaj edhe përfaqësia e SHBA në kryeqytetin shqiptar, pas botimit në “Bashkimi dhe bërjes fakt i kryer të intrigës, ngul këmbë fort të sqarohet gjithçka për tërë opinionin publik. Pa pasur eksperincë të më parëshme mbi sistemet demokratike, populli shqiptar është hedhur brenda një viti nga sistemi feudal në një sistem politik shumë të përparuar, ndërsa jeton akoma nga pikëpamje ekonomike në mesjetë. Dëshira e jonë është të kemi marrëdhënie miqësore me vendet demokratike të Ballkanit”. Posa të marr informata mbi progresin që t’Ju përgjigjem kërkesës s’Uaj, kishëm me ken i gëzuar të uaj dërgoj…”. Këtu, ndërsa pritet sinqeritet për t’u vetëparaqitur para popullit në zgjedhjet e para të pas luftës, nuk përmbahen gënjeshtrat dhe faksifikimet e biografisë së tij. Më poshtë, Hoxha vazhdon: “ne kemi nevojë të na thuhet nga ju, nëse ka ardhur momenti kur neve duhet të marrim në shqyrtim çështjen e bashkimit dhe të mbërrimë në konkluzione”, dhe së fundi “ne kemi bindjen se, sikundër Komiteti Central i Jugosllavisë do të na sqarojë dhe do të na këshillojë hapat dhe shoqërisht mbi këtë çështje të rëndësishme për të dy vendet tona”. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. Ardhja e tij ishte një surprizë jo vetëm letrare. Si erdhi çlirimi? They carry on their backs the arsenal of crimes committed by their parents;... Nga Frank Shkreli* | Telegraf, 17 korrik 20   Shtjefën Kurti, (24 dhjetor 1898–20 tetor 1971), ishte një prift katolik shqiptar, i ekzekutuar nga regjimi komunist i Enver Hoxhës, gjatë një... Nga Uran Butka | Panorama, 14 korrik 20 Sami Dangëllia është një nga figurat e shquara të kombëtarizimit shqiptar dhe të qëndresës në burgjet e diktaturës komuniste, ku vuajti plot 43... Nga Kastriot Dervishi | Gazeta 55, 12 korrik 20 Sikur të jetonte, sot, më 13 korrik 1920 do festohej 100-vjetori i lindjes së tij. Në Luftën Nacional Çlirimtare morën pjesë qindra heronj dhe dëshmorë, dhanë jetën 28 mijë dëshmorë dhe pati 61 mijë të plagosur. Këtë gjë e kërkoj pse shumica e arshivës së Ministrisë së Jashtme të Shqipëris është djegur nga lufta dhe grabitur nga okupatori…”. Në vend ka humbur shpresa, Kryemadhi: Është koha për një qeverisje që vendos të parat interesat e shqiptarëve, Basha akuza Ramës: Shqipëria numrin më të madh të të larguarve, ne do të kthejmë shpresën, Koronavirusi në Shqipëri, gjashtë të vdekur dhe 185 raste të reja në 24 orët e fundit, Basha bashkëbisedim me gjimnazistët: Në 70 % të shkollave nuk ka ujë të rrjedhshëm, “Petrinja u rrënua tërësisht”, deputetja shqiptare: Rreth 20 mijë shqiptarë jetojnë në Kroaci, “Rama dështoi”, Basha: Shqipëria rrezikon të përballet me një krizë urie, Shihni pamjet/ Si janë përplasur kokë më kokë makinat në Elbasan, Detaje të reja nga aksidenti në Elbasan/Po ktheheshin nga festimi në juglindje, përplaset me furgonin, makina copë copë, nëntë të plagosur. Në sistemin arsimor të vendit, në të gjitha nivelet, serbishtja do të bëhej gjuha e detyruar. Një vit më pas, në 28-29 nëntor 1946, do të niste e tatëpjeta e demagogjisë dhe për të baraspeshuar atë shtimi i masës së dhunës. Perveç këtyre, klika terroriste serbo shqiptare në krye të ushtrisë partizane dhunoi në Shqipëri në qindra e qindra raste konventat ndërkombëtare të Gjenevës, Hagës, për mbrojtjen e popullatës civile, robërve të luftës, të sëmurëve dhe të plagosurve të luftës, etj., etj. Minoriteti grek atje, që arrin në 35 mijë vetë, ka të drejta të plota civile”. Duke vijuar përshkrimin e faqes së parë të “Bashkimit” të 14 nëntorit, shënojmë se në skajin e djathtë të saj gjendet edhe rubrika e porsaçelur atë ditë, e spikatur posaçërisht, me titullin: “Cilët janë kandidatët e Frontit Demokratik”. Për brengën që ka ndjekur çap pas çapi jetën e Shqipërisë, dita e 29 nëntorit 1944 erdhi e bardhë përfundimisht. Studimet, botimet te historianve shqiptar,seriozë e të lirë të këtij çerek shekulli, të bazuara në dokumenta dhe raporte të kohës, kanë provuar në mënyrë shteruese se J. Për çdo informacion, denoncim, apo korrektim të artikujve, ju lutemi na kontaktoni në emailin e redaksisë: Gjithashtu mund të na kontaktoni drejtëpërdrejtë në Messenger dhe në faqen tonë të Facebook "Të Paekspozuarit - TPZ.al". Duke pasur parasysh këtë notë dhe dëshirën me vendet e tjera demokratike për të siguruar paqen dhe sigurinë, Qeveria Sovjetike vendosi të lidhij marëdhënje diplomatike me Shqipërinë dhe të shkëmbejë përfaqësues diplomatikë. Gënjeshtra e katërt: “—-me vendosjen e tij për luftë dhe me zgjuarsinë e tij politike ka qenë gjithnjë i dalluar në rolet më kryesore dhe udhëheqës. Në vijim: “Se populli shqiptar nuk mund të shkonte përpara në rrugën e nderit dhe të lavdisë, në rrugën e lirisë dhe të demokracisë, pa një parti të fortë të shtresave më përparimtare dhe më demokratike të popullit t’onë”. Në 2 dhjetor u mbajtën zgjedhjet dhe të nesërmen “Bashkimi”, duke mos shkruar asnjë rradhë për tërheqjen e Shtëpisë së Bardhë për njohjen njohjen e qeverisë shqiptare, bënte të ditura rezultatet e para: “U paraqitën në votime rreth 92 % të zgjedhësve. E datuar në 8 nëntor 1945, ditën e përvjetorit të pestë të themelimit të Partisë Komuniste Shqiptare, në Arkivin e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Shqipërisë, ndodhet një dokument i shkruar poshtë fletës me dorë, ndërsa sipër ka këtë tekst të përkthyer prej gjuhës ruse: “Komunikatë: Sot, në ora 8 në mëngjez, Kryeministri i Shqipërisë z. Gjeneral Kolonel Enver Hoxha priti n’audiencë Shefin e Misionit Ushtarak Sovjetik, Z. Kolonel Sokolov i cili paraqiti këtë notë: I ngarkuar nga qeveria Sovjetike, kam nderin t’ju komunikoj: “Qeveria Sovjetike gjatë këtyre vjetëve të luftës kundër okupatorëve gjermanë dhe italianë, ka ndjekur me vrejtje dhe me simpathi luftën e tij.

Frasi Con Bontà, Ied Firenze Orari, Frase Di Ruskin I Grandi Artisti, Pantheon Parigi Interno, Santo Del 23 Ottobre, Istruttoria In Prima Istanza Significato, Contributi Per Associazioni Culturali 2020, Emoji Lucchetto Chiuso, Wikipedia Serie D 2018,

Leave a Reply